Galaxy s5 Prime

Home » Galaxy s5 Prime

Samsung Galaxy s5 Prime

Samsung voelt de toenemende druk van HTC, Sony en LG en hierdoor wil het Zuid-Koreaanse bedrijf een nieuwe impuls geven aan het huidige vlaggenschip. Samsung is naar verluid druk bezig met het produceren van een Samsung Galaxy S5 Prime. Dit nieuwe toestel in de Galaxy lijn komt boven de Galaxy S5 te staan en zal op alle fronten aanzienlijk verbeterd worden.

De ”standaard” Galaxy S5 ziet er goedkoop uit, helemaal in vergelijking met de iPhone 5s, HTC One M8 en de Sony Xperia Z2. Samsung wil hier van af en daarom komt de Galaxy S5 Prime op de markt. De eerste verbetering is dat het toestel waarschijnlijk een QHD display krijgt. Daarnaast zal de Galaxy S5 Prime voorzien worden van een nieuw chassis, namelijk een metalen, zoals de concurrentie ook heeft bij haar vlaggenschepen. Er gaan veel geruchten in het rond met betrekking tot de Galaxy S5 Prime, de komst van het toestel zal een hele verademing zijn voor alle Samsung liefhebbers.

Vergelijk Samsung Galaxy S5 abonnementen

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Bijbetaling:
Prijs per maand:
afm_banner

Release datum

De Samsung Galaxy S5 Prime release datum wordt momenteel getipt voor half juni, maar dit kan ieder moment veranderen, want Samsung wil met de S5 Prime een top toestel op de planken brengen. Er gaan berichten rond dat het nog wel eens lastig kan worden om de Galaxy S5 Prime te bemachtigen. Door problemen in de productie en de hoge kosten van het produceren van de QHD AMOLED displays zal er maar een beperkte voorraad komen van de S5 Prime. Dit kan betekenen dat het toestel alleen in Zuid-Korea uit komt, zoals het bedrijf al eerder heeft gedaan met de Galaxy Round. Wij gaan er vooralsnog van uit dat de S5 Prime ook in Nederland verkrijgbaar zal worden, want het is de beste smartphone uit de stal van Samsung.

Prijs

Als het gaat om de Galaxy S5 Prime prijs, zul je vast niet verbaasd zijn dat we je vertellen dat het een dure smartphone zal zijn. Volgens de laatste berichtgevingen zal de Galaxy S5 Prime een prijskaartje krijgen van rond de 799 euro. Dit is aanzienlijk duurder dan de ”standaard” Galaxy S5, maar je krijgt ook veel meer smartphone voor deze prijs.

Een van de belangrijkste verbeteringen aan het toestel betreft het dispaly. Waarschijnlijk zal de Galaxy S5 Prime uitgerust worden met een 5,2 inch display met een resolutie van 2560 x 1440. Diverse bronnen wijzen erop dat de Galaxy S5 Prime voorzien wordt van een QHD scherm en hiermee zal het de eerste smartphone zijn met een dergelijk display, tenzij LG eerder komt met haar nieuwe vlaggenschip de LG G#, want die heeft ook een QHD display.

De tweede belangrijke upgrade van de Galaxy S5 Prime is dat het toestel een metalen behuizing heeft. Dit zal een stap in de goede richting zijn voor Samsung want tot dusver produceerde ze alleen smartphones met een behuizing van polycarbonaat. Met een metalen behuizing kan Samsung de concurrentie aan gaan met de HTC One M8 en de iPhone 5s.

Onder de motorkap vinden we ook upgrades zoals een 2,5 GHz Quad-Core Snapdragon 805 processor met 3GB aan werkgeheugen en 32GB intern opslaggeheugen. Alle upgrades aan de Samsung Galaxy S5 Prime zijn meer dan goed en hiermee kan Samsung de concurrentie echt verslaan.

Doordat de Galaxy S5 Prime een QHD display krijgt een een krachtige processor, is het noodzakelijk om de capaciteit van de batterij te verhogen. In de Galaxy S5 zit een 2800mAh batterij en in de S5 Prime zal een 3000mAh batterij plaats nemen. De energiebesparende modus zal ook op het toestel aanwezig zijn, zoals dit ook het geval is bij de Galaxy S5.

De Galaxy S5 Prime zal draaien op het vertrouwde besturingssysteem van Google, namelijk Android KitKat 4.4.3 dit is een update ten opzichte van Android KitKat 4.4.2 zoals deze op de Galaxy S5 is geïnstalleerd. Boven op Android KitKat 4.4.3 zal Samsung’s eigen TouchWiz UI geïnstalleerd worden.