Wat moet je doen als je smartphone aan diggelen is?

mei 10, 2016
admin

Boem! Daar ligt opeens een kapotte smartphone op de grond met toevallig het glas naar beneden.  Het gevolg? Allemaal barsten en krassen op het scherm. Dagelijks maken vele smartphonegebruikers dit mee dat hun telefoon aan diggelen op de grond ligt. Dat is natuurlijk helemaal niet zo verwonderlijk, want dit voorwerp hebben we iedere dag het meeste vast in onze handen. De kans op ongelukken wordt daarmee aanzienlijk vergroot. Toch is het niet leuk als het gebeurt, want je wilt natuurlijk gewoon een schadevrij toestel hebben en houden. Maar als het wel gebeurt, wat kan je doen om deze schade weer te herstellen? Hier volgen enkele tips.

Meteen laten repareren

Indien je smartphone kapot is wil je natuurlijk deze snel mogelijk weer laten herstellen. Wij raden je altijd aan om dit door de fabrikant te laten doen. Echter ben je vaak veel tijd kwijt en kan het soms weken duren voordat je jouw smartphone weer in bezit hebt. Tegenwoordig is het ook mogelijk om dit bij een extern bedrijf te laten doen die gespecialiseerd zijn in het herstellen van hardware artikelen. Want de laatste tijd schieten deze bedrijfjes met paddenstoelen uit de grond. Vaak ben je hier vele malen goedkoper uit en heb je binnen de kortste keren je smartphone weer terug. Toch moet je niet blindelings naar zo’n bedrijf stappen, maar eerst controleren of zij wel gecertificeerd zijn. Wanneer ze dat wel zijn dan is het ook mogelijk om daar je smartphone te laten repareren.

Verzekering afsluiten

Wanneer je smartphone weer is gerepareerd, dan is het raadzaam om je toestel meteen te laten verzekeren tegen schade en diefstal. In dat geval hoef je namelijk niet zelf op te draaien voor de kosten. Het is natuurlijk nooit prettig als je telefoon stuk of kwijt is, maar indien je zelf de kosten moet betalen dan ben je nog meer in de aap gelogeerd. Sluit dus een smartphone verzekering af en voorkom jezelf een hoop narigheid.

Vergelijk de beste Samsung Galaxy s5 abonnementen