Galaxy S5 Mini

Home » Galaxy S5 Mini

Samsung Galaxy S5 Mini behoudt de sensoren maar niet de specificaties

Samsung heeft dan eindelijk de compacte versie van de Galaxy S5 aangekondigd. Het toestel zat er al een lange tijd aan te komen maar nu heeft Samsung het bericht officieel naar buiten gebracht dat de Galaxy S5 Mini een feit is.

Normaal gesproken zal je verwachten dat Samsung heel veel functies en features zal downgraden om zo te besparen op de productie en de prijs naar beneden bij te kunnen stellen. Dit heeft Samsung dit keer niet gedaan met de Galaxy S5 Mini. Veel functies en features komen overeen met die van zijn grote broer. De compacte versie is zelfs voorzien van de waterdichte certificering, energiebesparende modus, een hartslagmeter en een vingerafdrukscanner.

Officiële specificaties eindelijk bekend

De laatste weken stroomden de geruchten met betrekking tot de eventuele Galaxy S5 Mini binnen, maar nu kunnen wij dan eindelijk de officiële specificaties bekend maken. Zoals verwacht is er een 1,4GHz quad-core processor welke dient als het kloppend hart van de Galaxy S5 Mini, met daarnaast 1,5GB RAM-geheugen. Het toestel heeft 16GB intern geheugen en middels een MicroSD-kaartslot kun je het geheugen uitbreiden tot maximaal 64GB. De camera’s op de Galaxy S5 Mini zijn wel minder goed dan op de standaard Galaxy S5. De S5 Mini moet het doen met een 8 megapixel hoofdcamera en een 2 megapixel front-facing camera. Het toestel heeft het vertrouwde mobiele besturingssysteem van Google, namelijk Android KitKat 4.4.

Is het nog wel een Mini?

Het toestel is ten opzichte van de Galaxy S5 een Mini maar eigenlijk is het toestel in alle opzichten geen Mini meer. Het scherm formaat van de standaard Galaxy S5 meet 5,1 inch en het beeldscherm formaat van de Galaxy S5 Mini meet 4,5 inch. Het display is een Super AMOLED scherm met een resolutie van 800p. Het hele toestel word krijgt zijn energie vanuit de 2100mAh batterij.

Kleine prijs uitmuntende specificaties

Dat Samsung hier en daar wat heeft moeten sleutelen aan de specificaties van het toestel mag duidelijk zijn. Dit zie je ook direct terug in de verkoopadviesprijs van het toestel. De standaard Galaxy S5 is verkrijgbaar vanaf 699 euro en dan heb je het vlaggenschip van Samsung, maar voor de Samsung Galaxy S5 Mini betaal je ‘slechts’ 479 euro. Dit is beduidend minder dan de standaard Galaxy S5 en daarom zijn de specificaties iets minder dan bij het vlaggenschip. Wel is het toestel van vrijwel alle functies en features voorzien zoals deze ook op de Galaxy S5 aanwezig zijn.

Release van de Galaxy S5 Mini is wereldwijd

Het toestel zal als eerst gereleased worden in Rusland en daarna volgen alle andere landen, waaronder Nederland. De Samsung Galaxy S5 Mini komt in exact dezelfde kleuren als zijn grote broer op de markt, je hebt dus keuze uit Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold.