Samsung Galaxy Alpha

Home » Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha

De Samsung Galaxy Alpha is de eerste aluminium Galaxy-telefoon ooit. Samsung slaat met de komst van de Galaxy Alpha een nieuwe designrichting in. Het is namelijk de eerste keer dat Samsung aluminium in de behuizing verwerkt. Vlak na de release van de Galaxy S5 ontving Samsung ontzettend veel kritiek op het design van het toestel. Al langere tijd werd er door consumenten gemord over de altijd maar plastic smartphones van Samsung maar het leek erop dat Samsung zich niets aantrok van alle kritiek. Toch heeft Samsung nu het roer omgegooid en laten ze met de Samsung Galaxy Alpha zien welke designrichting ze in de toekomst gaan hanteren. Het hele design van het toestel is op de schop gegaan maar het toestel is nog steeds niet helemaal van aluminium zoals door velen wel gehoopt werd.

Vergelijk Samsung Galaxy Alpha prijzen

Veel besproken smartphone

Vlak na de release van de Galaxy S5 werd er in de wandelgangen al gesproken over de komst van een smartphone met aluminium erin verwerkt. De geruchten werden alsmaar hardnekkiger en uiteindelijk is Samsung met de Galaxy Alpha op de proppen gekomen als eerste smartphone waarin aluminium verwerkt is. Het toestel is niet volledig van aluminium want de achterkant heeft hetzelfde design als de Galaxy S5. Het voordeel hiervan is dat de achterklep nog steeds verwijderbaar is waardoor de batterij van het toestel verwisseld kan worden.

Het is geen high-end smartphone

De Galaxy Alpha is geen model dat qua specificaties kan aangemerkt worden als high-end toestel. Veel consumenten hadden gehoopt dat de Samsung Galaxy Alpha een nieuw toptoestel zal zijn maar dan gooit het bedrijf zijn eigen glazen in als het nu alweer met een opvolger was gekomen van de onlangs aangekondigde Galaxy S5. De specificaties komen bij lange na niet over die van het vlaggenschip heen. De Alpha heeft een Super AMOLED beeldscherm van 4,7 inch en is daarmee aanzienlijk kleiner dan die van de S5. De resolutie laat ook te wensen over want het heeft slechts een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De pixeldichtheid van het beeldscherm ligt op 312ppi.

Achter het beeldscherm ligt een Exynos-processor met acht kernen die wordt ondersteund door 2 gigabyte RAM. Het toestel werkt dankzij de Exynos-processor met acht kernen razendsnel en het laden van applicaties gaat daarom vliegensvlug. Samsung heeft de Galaxy Alpha voorzien van 32 gigabyte intern geheugen en helaas is dit niet uit te breiden met een microSD-kaart. Dit is ontzettend jammer want Samsung staat toch bekend om de smartphones die juist in tegenstelling van Apple wel een microSD-slot hebben. Hiermee wijst het nogmaals erop dat de Alpha een directe concurrent zal zijn van de iPhone 6. Gelukkig heeft Samsung de vingerafdrukscanner wel meeverhuisd naar de Galaxy Alpha. Met de vingerafdrukscanner kun je het toestel ontgrendelen door er met je vinger overheen te vegen.

Ervaar de Galaxy Alpha op zijn best in je eigen handen

Pas als je het toestel in handen hebt merk je hoe fijn het toestel in je handpalm zal liggen. De Samsung Galaxy Alpha heeft na mijn inziens de perfecte afmeting voor een smartphone. Het toestel meet 132 x 655 x 6,8 millimeter. Het toestel is ongelooflijk slank en dit heeft als enige nadeel dat de cameralens van de 12 megapixel camera lijkt uit te steken. Het gewicht van de nieuwe telg in de Galaxy familie is slechts 115 gram, dit is een stuk lichter dan de Galaxy S5. Het design staat bij de Galaxy Alpha overduidelijk voorop. Samsung wil met de Alpha laten zien hoe de aankomende jaren aandacht gewschonken gaat worden aan het uiterlijk van alle toestellen. De Galaxy Alpha zal tevens een nieuwe lijn worden onder de Galaxy smartphones. Het toestel is verkrijgbaar voor 599 euro in vijf verschillende kleuren.